TSTPb.v. partners in professionele communicatie


Speciale websites


Websites voor tablet pc’s (zoals iPad)

Tablet pc’s zijn op dit moment heel ‘hot’. Steeds meer mensen schaffen een tablet pc aan omdat deze gemakkelijk overal mee te nemen is en voldoet aan de gemiddelde dagelijkse werkzaamheden. De iPad is zeker de meest succesvolle tablet pc op de markt dankzij zijn gebruiksvriendelijkheid.

Het is duidelijk dat iedereen die een website heeft nu rekening met de iPad mee zou moeten houden. De iPad presenteert uw website natuurlijk wel, toch zijn er een aantal punten verschillen.

De grootste verandering ten opzichte van een notebook is het touchscreen. Deze brengt ook de meeste veranderingen met zich mee. Door het touchscreen is er namelijk geen cursor (pijltje) meer. In plaats daarvan wordt alles gedaan met de vingertoppen. Dit heeft nogal wat invloed op de bediening van een website of applicatie. Een vingertop is immers een stuk groter en minder nauwkeurig dan een cursor. Om de website of applicatie goed geschikt te maken voor iPad-gebruik, zullen knoppen en linkjes dus groter en makkelijker te bedienen moeten worden. U kunt zich wel voorstellen dat een tekstlinkje in een grote tekst nogal een gepriegel kan worden. Bij het geschikt maken van een website voor tablet pc’s houden wij daar rekening mee.

Mobiele websites

Het aantal mensen dat hun smartphone gebruikt om informatie via het internet op te zoeken, groeit extreem snel. Volgens Morgan Stanley Research zullen in 2014 het aantal mobiele gebruikers de gebruikers van gewone computers overstijgen.

U kunt zich afvragen of uw website onderweg net zo gebruiks­vriendelijk te bekijken/gebruiken is op een smartphone als vanaf een gewone pc. Speciaal voor de mobiele doelgroep ontwikkelen we daarom ook mobiele websites.

100% Afgestemd op mobiel gebruik

Een mobiele website is zowel qua ontwerp als functionaliteit 100% geoptimaliseerd voor het gebruik vanaf smartphones en pads. Zo kan de website zeer gebruiksvriendelijk onderweg worden bekeken, zonder dat er gezoomd hoeft te worden. Hierbij heeft men ook de vertrouwde mobiele beleving: de website wordt bediend zoals het mobiele apparaat zelf ook wordt bediend: met de vingers, schuivende bewegingen, etc. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de beperkte snelheid van het mobiele netwerk.

De meerwaarde van mobiel & touch

De functionaliteit van een mobiele website wordt hierbij ook volledig op de mobiele doelgroep afgestemd. Zo kan een mobiele website zijn voorzien van click-to-dial. Als de bezoeker van de mobiele website uw telefoonnummer aantikt, herkent de smartphone het telefoonnummer en start de belfunctie. De bezoeker van uw website kan u dan direct bellen. Ook wordt de inhoud van de website aangepast: met welk doel bezoekt de (reizende) mobiele gebruiker de website?